Menü Schließen

Bitcoin Rally of Altcoin uitsterving? Top Trader ziet een sombere toekomst voor ETH, XRP en Co.

Volgens Coinmarketcap zijn er momenteel 5.600 cryptocurrencies. Echter, gedurende 11 jaar heeft Bitcoin zijn suprematie weten te behouden. De cryptocurrency uitgevonden door Satoshi Nakamoto was de grootste innovatie in de crypto-sector, dus het is geen wonder dat BTC de meeste marktkapitalisatie heeft. Top BTC-handelaren denken dat een massaal uitsterven van Altcoins aan de volgende Bitcoin-rally zal voorafgaan.

Ondanks de enorme verliezen in de nasleep van de corona-crisis heeft Bitcoin tot nu toe een goed jaar gehad in 2020. De prestaties van het jaar tot nu toe tot zondag 5 juli waren meer dan 25%, wat betekent dat BTC zelfs de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex verslaat in de eerste helft van het jaar. Deze koerswinsten lijken echter bijna mager in vergelijking met de winsten die sommige oude munten dit jaar tot nu toe hebben gemaakt. Het gaat onder meer om Ethereum met +72% en Tezos met +65%.

Deze schijn van afnemende Bitcoin-dominantie kan echter misleidend zijn. Terwijl sommigen een nieuwe Altcoin rally zien zoals in 2017, zijn anderen niet zo zeker van dit punt. Een bekende top handelaar in de crypto sector zal eerder geloven dat er een uitsterven van Altcoins zal plaatsvinden voor de volgende langverwachte Bitcoin Rally. Wat is waar over zijn stelling?

Kom meer te weten over Bitcoin en het geloof van andere cryptokringen en lees het laatste financiële nieuws met The Born2Invest mobile app.

Altcoin-uitsterving voor de volgende Bitcoin Rally?

De tophandelaar uit de crypto-sector is „Joe007“, die naam heeft gemaakt door zich te positioneren aan de top van het Bitfinex Leaderboard. In een nieuw Twitterbericht van 3 juli maakt Joe007 een gewaagde scriptie wanneer hij schrijft dat naar zijn mening een Altcoin „massa-uitsterving“ zal komen voor een mogelijke volgende Bitcoin Future Rally. Concreet schrijft hij: „Ik geloof dat de massa-uitsterving van Shitcoins waarschijnlijk zal voorafgaan aan de volgende Bitcoin-rally. Maak het wat je wilt.“

De verklaring van Joe007 kan worden gezien als zeer controversieel, omdat er altijd hoop is onder sommige Crypto-fans voor een Altcoin-seizoen als 2017. Maar de handelaar lijkt een kritische houding te hebben ten opzichte van alles wat niet „Bitcoin“ heet. Dus schoot hij ook tegen het DeFi gebied, dat gebaseerd is op de op één na grootste en daarom meest veelbelovende cryptocurrency naast BTC:

DeFi is niets anders dan een andere marketing truc van een schaduwbende van slangenolieverkopers achter Ethereum. Het is duidelijk dat ze proberen een andere ICO-achtige manie te creëren. Met dezelfde 0 echte voordelen in de echte wereld.

Andere experts zien BTC ook als de enige echte cryptocurrency…

De tophandelaar Joe007 is niet de enige die radicale opvattingen heeft over Altcoins. Zo schreef Adam Back, de CEO van Blockstream, die door Satoshi Nakamoto bij naam werd genoemd in de BTC White Paper, op 30 juni op Twitter: „Er is maar één cryptocurrency, Bitcoin.

De programmeur vertelde Bloomberg begin juni dat Bitcoin op schema ligt om 300.000 dollar te bereiken in de komende vijf jaar. Dit zou betekenen dat BTC met meer dan 3.000% zou stijgen ten opzichte van het huidige niveau.

Max Keiser, een voorvechter van BTC die ook bekend is in de crypto-sector, is naast Back een zogenaamde „Bitcoin maximalist„. In een recent gepubliceerd interview legde Keiser zijn voorkeur voor digitaal goud als volgt uit: „Er is geen enkele munt die iets kan doen wat Bitcoin niet al doet of binnenkort zal kunnen doen.

Zoals blijkt uit de voorbeelden van Joe007, Adam Back en Max Keiser, zijn veel crypto-deskundigen het erover eens dat Bitcoin de enige echte cryptocurrency is en dat Altcoins op de lange termijn gedoemd zijn te mislukken. Maar zullen ze gelijk hebben?

In principe kan worden gezegd dat de 11-jarige overmacht van Bitcoin geen toeval is, ondanks bijna 5.600 andere cryptocurrency’s volgens Coinmarketcap. De cryptocurrency uitgevonden door Satoshi Nakamoto was de grootste innovatie in de crypto sector, dus het is geen wonder dat BTC de meeste marktkapitalisatie heeft.

Maar alleen de toekomst kan aantonen of alle andere cryptocurrency’s automatisch gedoemd zijn te mislukken. Eén ding is echter zeker: de wereld heeft geen behoefte aan 5600 cryptokaarten en 99% ervan zal waardeloos worden. In dit scenario zou er nog steeds ruimte zijn voor enkele andere „speciale cryptocurrencies“ naast Bitcoin.