Menü Schließen

Bitcoin Difficulty Ribbon Could Indicate Dreigend Prijsverhoging

Er zijn verschillende on-chain metrieken die gebruikt kunnen worden om de toekomstige prijsactie van Bitcoin te voorspellen door te analyseren wat er in het verleden is gebeurd. Een daarvan heet het moeilijkheidslint, en het is net voor het eerst sinds maart uit de groene koopzone gebroken in termen van compressie.

De metriek werd gerapporteerd door analytics provider Glassnode, die er aan toevoegde dat deze historisch gezien gekenmerkt werden door een positief momentum dat duidt op aanzienlijke prijsstijgingen. Crypto Cash Difficulty Ribbon Compression is trending up en brak voor het eerst sinds maart uit de groene koopzone.

Historisch gezien worden deze periodes gekenmerkt door een positief momentum dat wijst op significante prijsstijgingen van $BTC.

Historisch Bitcoin-koopsignaal

Het Bitcoin-moeilijkheidslint is gemaakt door chartiste Willy Woo. Het bestaat uit eenvoudige bewegende gemiddelden van de moeilijkheidsgraad van het netwerk, waardoor de snelheid van de verandering van de moeilijkheidsgraad gemakkelijk te zien is. Periodes van hoge lintcompressie, zoals de huidige situatie, zijn historisch gezien goede koopmomenten geweest.

Er zijn verschillende significante prijsstijgingen geweest gedurende de levensduur van Bitcoin die volgden op het uit de groene zone breken van deze lintcompressie. De meest recente was rond april 2019 toen de BTC-prijzen stegen van minder dan $5.000 tot meer dan $13.000, slechts drie maanden later.

Er werd ook vastgesteld dat er een enorme divergentie was in de moeilijkheidsgraad van de lintcompressie en de Bitcoin-prijs in de afgelopen zes jaar. De grafiek heeft echter een logaritmische prijsgrafiek gebruikt, die deze anomalie kan hebben veroorzaakt.

Bitcoin’s hasjlint is een vergelijkbare metriek, en CryptoPotato meldde dat het koopsignaal al in juli knipperde. In de vijf weken daarna schommelde de BTC-prijs met 34% om in 2020 hoog te worden.

BTC Prijsactie-update

Kijkend naar de kortere termijn, heeft Bitcoin’s prijsgrafiek zojuist weer een ‚Bart Simpson‘ patroon afgedrukt met een scherpe daling van 2,3% in iets meer dan een uur, waardoor de winst van maandag wordt weggeveegd.

De prijzen waren op het moment van schrijven hersteld tot $10.725 en het sentiment lijkt voor BTC bullish te zijn, volgens een recente opiniepeiling door analist en handelaar Josh Rager.

Wat voor soort prijzen zien we volgens u deze week met Bitcoin en de beurs?

Bitcoin handelt momenteel op het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, dat op dit moment als verzet fungeert. De volgende stap daarboven is een pauze boven de $11k, terwijl aan de lage kant er sterke steun is op het $10k niveau. Analist ‚CryptoHamster‘ toegevoegd:

„Na de uitbraak werd de weerstandslijn steun. Nu wordt het getest. Als het houdt, zou het een heel mooi teken zijn. Maar het moet houden, anders is de hele groei slechts een korte knijpbeweging.“

Korte termijn grafieken suggereren dat de prijs beide kanten op zou kunnen gaan, maar langere termijn on-chain analytics, zoals het moeilijkheidslint, zijn meer bullish.